Het verschil tussen plexiglas (acrylglas) en gehard glas.

Voor al onze glasschilderijen gebruiken wij altijd gehard glas en nóóit plexiglas. We hebben deze keuze bewust gemaakt, want er zitten nogal verschillen tussen gehard glas en plexiglas. Plexiglas ook wel acrylglas genoemd is van kunststof en vergelijkbaar met een Corona spatscherm dat meestal staat bij de kassa in een winkel.

Wat is nou gehard glas?
Gehard glas is glas dat door een thermische of chemische behandeling sterker wordt gemaakt. Het staat ook wel bekend als ‘veiligheidsglas’, want als gehard glas breekt splintert het in duizenden kleine stukjes en hou je niet van die scherpe randen die je wel hebt als normaals glas breekt.

Andere voordelen aan gehard glas is dat het niet gevoelig is voor UV stralingen dus het ook niet verkleurt. Ook is het beter krasbestendig en heeft het een mooiere lichtinval. Plexiglas krijg na een verloop van tijd vegen en krassen tijdens het schoonmaken. Daarnaast is het ook beter bestand tegen hitte en blijft gehard glas altijd vormvast.

Nadelen
Maar gehard glas heeft ook een paar nadelen, het is bijvoorbeeld heel gevoelig voor harde puntige/scherpe voorwerpen. Als er een breuk in zit ontstaat er vrij snel een ‘’gat’’. Toch is het 5 keer sterker dan normaal glas.

Partner van www.glasschilderij.nl