Het verschil tussen échte en neppe schelpenvazen. meubelboutique.nl

Het verschil in schelpenvazen.

Veel meubelbedrijven verkopen de welbekende ’schelpenvazen’, maar waarom verschilt de prijs van deze vazen bij elk bedrijf zo enorm? Ligt dat echt aan de kwaliteit? Of speelt de mark-up van een bedrijf hier een rol in? Het antwoordt hierop is beide.

De schelpenvazen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, maar wat maakt onze vazen nou anders dan die van anderen? Dat zit hem vooral in de kwaliteit, de montage van de schelpen met name.

Veel ‘’goedkopere’’ schelpenvazen zijn massaproducties, bij ons ligt dat net even anders. Wij laten onze schelpenvazen namelijk met de hand maken.

Schelpen
De vazen zijn gemaakt met bijzondere zoetwaterschelpen die met de hand vakkundig zijn aangebracht. De échte schelpenvazen hebben schelpen met een natuurlijke vorm. Bij de massaproducties zijn ze allemaal in dezelfde vorm gesneden. Dit kan zijn vierkant of driehoek.

Afwerking
Ook de ‘’lijm’’ die leverancier gebruikt voor zijn vazen is niet te vergelijken met deze massavariant. De schelpen die op de vaas zijn aangebracht komen er bij ons echt niet meer vanaf! De schelpen worden netjes afgewerkt en de gaten dicht gevoegd. Elders worden de schelpen geplakt en de randen leeg gelaten.

De schelpenvazen zijn bedacht door Eric Kuster. Een interieurdesigner dat zich graag bezig met de glamoureuze Metropolitan Luxury sfeer.